O reteta delicioasa, un adevarat festin gastronomic! O rulada simplu de realizat, din carne de pui, sanatoasa si satioasa. Se serveste cu garnitura de legume asortate si cu un sos delicios, din supa, smantana si telemea, totul condimentat dupa bunul tau gust. In cel mult o ora vei avea gata un fel de mancare excelent, pentru sase persoane. Spor si pofta buna!
Ingrediente si cantitati:1 kg piept de pui;150 g sunca de Praga, feliata;250 g cascaval feliat;4 linguri unt;1 ceapa;2 catei de usturoi;200 ml supa de pui;200 g smantana;150 g telemea;8 portii legume asortate (broccoli, morcovi, fasole verde etc.), fierte in aburi;sare;piper.
Mod de preparare:1. Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza. Fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Pe fiecare felie de carne se pun o felie de sunca si una de cascaval, apoi se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.2. Intr-o tigaie de teflon, se topesc 2 linguri de unt si se prajesc uniform ruladele la foc potrivit, timp de 10 minute. Ruladele prajite se scot intr-un vas si se pastreaza calde.3. In tigaie se adauga untul ramas. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca, apoi se calesc. Dupa 5 minute, se toarna supa si smantana; se fierb inabusit, la foc mic, timp de 10 minute. Acum se adauga in sos telemeaua rasa. Se condimenteaza si se lasa pe foc mic inca 5 minute, pentru a se lega.4. La servire, peste rulade se toarna din sosul preparat, iar alaturi se pune o portie de legume asortate, fierte in aburi.
Sugestie:Sunca de Praga poate fi inlocuita cu costita afumata sau sunca fiarta. In mijlocul ruladei se poate pune, pe toata lungimea, un morcov mic fiert, apoi se ruleaza. In acest caz, cand se servesc ruladele, fiecare se taie oblic. Sosul se aranjeaza in jurul ruladei sectionate.
Timp de preparare: 60 de minute.
Ingrediente si cantitati:1 kg piept de pui;150 g sunca de Praga, feliata;250 g cascaval feliat;4 linguri unt;1 ceapa;2 catei de usturoi;200 ml supa de pui;200 g smantana;150 g telemea;8 portii legume asortate (broccoli, morcovi, fasole verde etc.), fierte in aburi;sare;piper.
Mod de preparare:1. Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza. Fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Pe fiecare felie de carne se pun o felie de sunca si una de cascaval, apoi se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.2. Intr-o tigaie de teflon, se topesc 2 linguri de unt si se prajesc uniform ruladele la foc potrivit, timp de 10 minute. Ruladele prajite se scot intr-un vas si se pastreaza calde.3. In tigaie se adauga untul ramas. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca, apoi se calesc. Dupa 5 minute, se toarna supa si smantana; se fierb inabusit, la foc mic, timp de 10 minute. Acum se adauga in sos telemeaua rasa. Se condimenteaza si se lasa pe foc mic inca 5 minute, pentru a se lega.4. La servire, peste rulade se toarna din sosul preparat, iar alaturi se pune o portie de legume asortate, fierte in aburi.
Sugestie:Sunca de Praga poate fi inlocuita cu costita afumata sau sunca fiarta. In mijlocul ruladei se poate pune, pe toata lungimea, un morcov mic fiert, apoi se ruleaza. In acest caz, cand se servesc ruladele, fiecare se taie oblic. Sosul se aranjeaza in jurul ruladei sectionate.
Timp de preparare: 60 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu