joi, 14 ianuarie 2010

AH1N1, pandemie falsa?

Wolfgand Wodarg, lider de sanatate al Consiliului Europei, considera groaza A H1N1 o “campanie a panicii”, o “pandemie falsa”, unul dintre cele mai mari scandaluri medicale ale secolului si pretinde ca vaccinurile, bazate pe celule canceroase, “soptesc” mesajul “va fi mai rau”.
Pentru W.W., pandemia A H1N1, care a inceput ca Gripa Mexicana, devenita ulterior Gripa Porcina, a fost nici mai mult nici mai putin decat o campanie de creare a unei false impresii de insecuritate, astfel incat companiile farmaceutice sa faca profit de pe urma populatiei speriate.Considerand "pandemia" drept "una dintre cele mai mare scandaluri ale secolului", dr. Wodarg a solicitat o cercetare amanuntita a situatiei. Rezolutia propusa de el in cazul investigarii rolului companiilor farmaceutice in povestea A H1N1 a trecut de Consiliul Europei de la Strasbourg. O dezbatere de urgenta va fi sustinuta la sfarsitul lunii ianuarie.Referitor la vaccinul impotriva Gripei Porcine, dr. Wodarg a declarat ca acesta a fost dezvoltat la repezeala. Unele ingrediente nu ar fi fost suficient testate, iar lucruri mai rele urmeaza sa se intample, a declarat oficialul. "Vaccinul creat de Novartis a fost produs intr-un bioreactor, din celule canceroase, o tehnica nemaifolosita pana acum", a mai adaugat el.

3 comentarii:

chioreanu teo spunea...

Imi pare bine, de fapt ne pare bine, mie si sotiei mele, ca ati publicat acest text. Amandoi suntem farmacisti, si impartasim pe depln observatiile lui W. Wodrag. Sigur ca ar fi multe de discutat referitor la aceasta gripa si vaccinul impotriva ei, incepand de la extraordinara "mobilitate" a tulpinei ei, ceea ce poate insemna si ca, pe cand sa-si faca efectul vaccinul, deja tulpina s-a modificat, necesitand un alt vaccin, si pana la efectele secundare ale acestui vaccin asupra celor care l-au facut. Bineinteles ca e vorba despre o uriasa afacere mondiala, eu sunt de parere ca daca s-ar fi vrut, s-ar fi putut controla, inca de la inceput, mai eficient efectele gripei, deci s-ar fi putut reduce semnificativ cazurile de imbolnavire. Numai ca interesele au fost, sunt altele. Iar noi, bietii muritori, asistam la spectacol. Am mai putea discuta apoi despre posibilitatile de urmarire ale rezultatelor vaccinarii: cine poate sti cati dintre cei vaccinati nu s-ar fi imbolnavit si daca nu s-ar fi vaccinat? Si de fapt aici nici nu e vorba de imbolnavire, ca se pot imbolnavi si ei, ci e vorba despre moarte in cazurile de imbolnavire. Unii sustin ca faptul ca nimeni dintre cei vaccinati si care totusi s-au imbolnavit, nu a decedat, e un argument forte, dar cine stie pana cand? pana cand va apare, totusi (lucru posibil) primul... Si sa ne amintim ca intre timp gripa nu asteapta testari, ea lucreaza... Parerea mea e ca ar fi fost mai bine daca s-ar fi vorbit mai mult despre masurile simple pe care le-am putea lua toti: mentinerea organismului intr-o continua buna-stare, adica marirea capacitatii lui de aparare, printr-o alimentatie adecvata; evitarea starilor de stres etc. Avem in farmacii un fel de test care le arata celor care-l cumpara daca sunt infestati cu virus, iar lumea, aproape panicata, il cumpara. Iata cum s-a mai gasit o metoda de a deschide o noua usita gripei.

chioreanu teo spunea...

Astazi sa zicem toti din inima: "LA MULTI ANI !!! EMINESCU.
Si mai vreau sa spun ceva....
...in fata Teatrului National din Cluj vietuiesc doua statui: una a lui Eminescu, cealalta a lui Blaga.
...ce vroiam sa spun e ca in fiecare 15 ianuarie punem, eu si sotia mea, doua flori, una lui Eminescu, una lui Blaga. Si tot la fel, in fiecare 9 mai punem cate o floare, una lui Blaga, una lui Eminescu. Si sa vedeti cum se bucura Blaga de floarea din 15 ianuarie, si Eminescu de floarea din 9 mai. Marile noastre spirite se intalnesc si asa...

Mihaela Postolache spunea...

paarerea mea este ca acest vaccin nu este testat indeajuns. efectele lui secundare sunt multe si cred ca nu se spun si cele reale. o cunostinta medic mi-a spus: ai intreba vreodata un mediic de continutul in mercur al acestui vaccin? nimeni nu spune pentru ca este in interesul lor sa-si vanda produsul, insa aceeasi persoana mi-a spus ca mercurul se afla in cantitate de 100 ori mai mare decat cantitatea normala admisa de organism. iar un efect destul de puternic as-ar vedea abia peste 15-20 de ani, cand corpul ar deveni o leguma. sunt exact expresiile folosite de acel medic. este evident ca aceste informatii nu ne asteapta la colt de strada sa ne traga de maneca, sa ne atentioneze. sunt f multi medici care nu se vaccineaza si ei stiu f bine de ce. noi, oamenii simpli, necunoscatori in domeniu, nu putem decat sa inghitim galustele lor.