marți, 24 ianuarie 2012

Programul manifestărilor de Ziua Unirii la Iaşi, 24 Ianuarie 2012


Pe 24 ianuarie 2012 la Iaşi vor fi prezenti cei mai reprezentativi rapsozi populari din ţară, care vor susţine momente folclorice pe scena de la Hotelul Traian, dar şi solişti de muzică uşoară: Andra, Marcel Pavel şi Zdop şi Zdup, care vor concerta în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

Seria manifestărilor omagiale dedicate împlinirii a 153 ani de la Unirea Principatelor Române va începe la ora 09:00, în Piaţa Unirii cu momentul folcloric „Noi suntem români”, ce va fi susţinut de artişti de muzică populară din toate regiunile ţării” Pe scena din faţa Hotelului Traian va avea loc un moment folcloric susţinut cantăreţii de muzică popularăAurel Tămaş, Maria Dragomiroiu, Mioara Velicu şi Daniela Condurache.

Oficialii prezenţi la eveniment vor ţine discursuri. Până acum, şi-au confirmat prezenţa Preşedintele Traian Basescu, liderii politici Victor Ponta si Crin Antonescu, precum si o parte din miniştri.

După acest moment, între orele 11.00 – 11.20 va avea loc deplasarea la Biserica „Trei Ierarhi”, cu slujba şi depunerea de coroane la mormântul domnitorului Al. I. Cuza“, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Participanţiilor la manifestările din Piaţa Unirii li se vor servi gratuit, între orele 12.00- 14.00, pe strada Lăpuşneanu, 10.000 de porţii de fasole cu cîrnaţi, colaci şi vin fiert. Între orele 17.45 – 18.00, un număr de 100 de militari vor mărşălui cu torţe aprinse pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii.

Începând cu ora 18.00, până la orele 20.00, în Piaţa Palatului Culturii se vor susţine concerte. Pe scenă vor urca Andra , Marcel Pavel, si trupa Zdop şi Zdup.

Imediat după concert va avea loc şi un foc de artificii de 10 minute“, a conchis primarul Gheorghe Nichita.

Suma totală alocată de primărie pentru aceste evenimente este de 500 de mii de lei.

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi anunță organizarea unui ciclu de evenimente dedicate Unirii Principatelor Române, ce se va derula în perioada 24 – 25 ianuarie 2012.

SURSA www.islive.ro

Un comentariu:

Anna spunea...

pacat ca sunt frigurile astea crancene ca s-ar protesta mult mai mult