vineri, 30 ianuarie 2009

Ce le rămâne bugetarilor de făcut în următoarele 6 luni, cu prea mult timp liber şi cu buzunarele goale. vă las pe voi să ghiciţi...

Dupa eliminarea tichetelor de masa si anuntarea aplicarii unei cresteri salariale de doar 5% in 2009, Guvernul le-a mai dat bugetarilor o veste proasta. Incepand cu luna martie, persoanele care lucreaza la stat nu vor mai beneficia de prime si sporuri iar orele suplimentare nu vor fi platite, ci vor fi compensate prin acordarea de zile libere, informeaza Newsin.

Astfel, Executivul ar urma sa reduca cheltuielile de personal cu aproximativ 20%.

"Vrem sa eliminam acele prime, sporuri, stimulente, care impovareaza bugetul public, iar intr-un an de Criza trebuie sa fim solidari. Obiectivul nostru este sa pastram locurile de munca", a declarat Boc.

El a spus ca sporurile si stimulentele depasesc in multe cazuri salariul de baza. Eliminarea sporurilor si primelor se va aplica incepand cu luna martie, dupa consultarea cu partenerii sociali.

Potrivit ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, ponderea sporurilor, primelor si stimulentelor in venitul salarial a crescut cu 272% din 2005. Pogea spune ca masura eliminarii acestora se va aplica in functie de specificul locului de munca.
SURSA :presaonline
Mai multe zile libere pentru bugetari cu buzunare goale,in aceste conditii cred că în România va creşte natalitatea mai mult ca sigur, în viitorul apropiat. Găseşte românul inventiv rezolvare la toate problemele.

Un comentariu:

Adi Chivoiu spunea...

Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste rata natalitatii! Orice rau este spre bine! Cat in privinta bugetarilor este o masura care se asteapta sa scada si mai mult productivitatea "muncii" la stat! Ce se tragea mata de coada pe sporuri, prime si diurne sa vezi
acum ce o sa creasca vanzarile la Cafea :).