vineri, 30 ianuarie 2009

Femeia ideală pentru bărbaţii din neanderthal



Specialiştii de la National Geographic au realizat pentru ediţia din octombrie 2008 primul portret al unei femei Neanderthal.
Realizarea feţei femeii Neanderthal, denumită Wilma după numele celebrului personaj din Familia Flintstone, a fost posibilă dupa analiza ADN-ului provenit de la nişte oase vechi de 43.000 de ani.
Surpriza a fost când analizele au arătat că aceasta avea părul roşu ,pielea deschisă la culoare şi pistrui.
ScienceLine.ro

Evoluţionismul implineşte 150 de ani


In 2009 se implinesc 200 de ani de la nasterea celebrului naturalist Charles Darwin si 150 de ani de la publicarea lucrarii sale de baza "Originea speciilor"prin care a promovat teoria evolutionista.
Potrivit lui Charles Darwin speciile au stramosi comuni si evolueaza prin selectie naturala. Naturalistul a conceput teoria in urma studiilor facute pe fosilele colectate in calatoriile sale in Tara de Foc, Chile, Peru si Insulele Galapagos.
Teoria lui Darwin sustine ca speciile evolueaza pentru a supravietui conditiilor de mediu si ca orice schimbare produsa care le ajuta sa se adapteze sustin selectia naturala.
Adunarea Generala a Organizatiei International Union of Biological Sciences a declarat anul 2009 "Anul Darwin".
Omul de stiinta va fi comemorat prin sase simpozioane care vor avea loc in 2009 ce vor avea ca teme impactul cercetarilor lui Darwin asupra societatii si diferite aspecte ale lor
ScienceLine.ro

Cum scăpăm de chelie...


Medicii de la Universitatea Banaras din India folosesc o metoda medievala ca sa îi scape pe pacienti de chelie. Specialistii folosesc lipitorile recoltate din balti, iar tratamentul dureaza 2 ani.
Caderea parului are loc din cauza unor micoze sau a matretii. Întâi se rade tot parul de pe capul pacientului, se determina zona unde calvitia esta mai rara si este tratata cu lipitori.
Specialistii spun ca lipitorile au enzime care reusesc sa dizolve cheagurile de sânge, reduc durerea si îmbunatatesc circulatia în zona bolnava.

ScienceLine.ro

Ce le rămâne bugetarilor de făcut în următoarele 6 luni, cu prea mult timp liber şi cu buzunarele goale. vă las pe voi să ghiciţi...

Dupa eliminarea tichetelor de masa si anuntarea aplicarii unei cresteri salariale de doar 5% in 2009, Guvernul le-a mai dat bugetarilor o veste proasta. Incepand cu luna martie, persoanele care lucreaza la stat nu vor mai beneficia de prime si sporuri iar orele suplimentare nu vor fi platite, ci vor fi compensate prin acordarea de zile libere, informeaza Newsin.

Astfel, Executivul ar urma sa reduca cheltuielile de personal cu aproximativ 20%.

"Vrem sa eliminam acele prime, sporuri, stimulente, care impovareaza bugetul public, iar intr-un an de Criza trebuie sa fim solidari. Obiectivul nostru este sa pastram locurile de munca", a declarat Boc.

El a spus ca sporurile si stimulentele depasesc in multe cazuri salariul de baza. Eliminarea sporurilor si primelor se va aplica incepand cu luna martie, dupa consultarea cu partenerii sociali.

Potrivit ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, ponderea sporurilor, primelor si stimulentelor in venitul salarial a crescut cu 272% din 2005. Pogea spune ca masura eliminarii acestora se va aplica in functie de specificul locului de munca.
SURSA :presaonline
Mai multe zile libere pentru bugetari cu buzunare goale,in aceste conditii cred că în România va creşte natalitatea mai mult ca sigur, în viitorul apropiat. Găseşte românul inventiv rezolvare la toate problemele.

joi, 29 ianuarie 2009

viitorului executiv va primi mostenire un buget linistit

Domeniile care vor primi cele mai mari sume sunt asistenta sociala, educatia si transporturile.

Proiectul de buget pentru 2009, obtinut de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, prevede cheltuieli mai mari pentru asistenta sociala, pentru sustinerea cresterii pensiilor si pentru investitii in sectorul public. Acestea din urma se ridica la 6% din PIB, respectiv 34,9 miliarde de lei.

Propunerile Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) pentru bugetul de stat din 2009 au in vedere venituri de 224,5 miliarde de lei, reprezentand 38,8% din produsul intern brut (PIB), in crestere cu 2,3 puncte procentuale fata de veniturile din acest an. Cheltuielile vor creste cu doua puncte procentuale, pana la 236 de miliarde de lei (40,8% din PIB). Astfel, guvernul si-a programat sa nu depaseasca un deficit bugetar de 2% din PIB. Guvernul estimeaza ca inflatia va fi, la sfarsitul anului viitor, de 4,5%.

Cheltuielile de personal prevazute in bugetul de stat cresc usor, cu doar 2,02%. Proiectia bugetara elaborata de tehnicienii Ministerului Finantelor nu a avut in vedere majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, votata de parlament si avand avizul Curtii Constitutionale. In cazul in care legea va ajunge sa fie aplicata, constructia bugetara va fi data peste cap.

Domeniul care va creste cel mai mult anul viitor va fi, ca si in acest an, cel al constructiilor, fiind prognozata o crestere de 12,8% a valorii adaugate brute.

Salariul mediu net se va situa, in 2009, la 1.384 lei, in crestere de numai 10% fata de anul acesta, conform cifrelor estimate de MEF. Pensia medie se va majora de la 567,8 lei la 709,3 lei.

SURSA www.presaonline.com

joi, 22 ianuarie 2009

Barak Obama cel mai popular om de pe terra


Intr-o zi de iarna de 20 ianuarie, Barack Hussein Obama a jurat solemn, in fata a milioane de americani, credinta. Si vremea a fost de partea celui de-al 44-lea presedinte american: ca printr-o minune, cerul de deasupra Washington-ului a devenit senin, iar soarele a inceput sa straluceasca. Este primul presedinte american de origine afro-americana, care a devenit in foarte scurt timp unul dintre cei mai populari si mai iubiti oameni ai planetei.

Barack Obama a depus juramantul pe aceeasi biblie pe care a folosit-o si modelul sau, Abraham Lincoln: "Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn sa indeplinesc cu fidelitate functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii si, in masura mijloacelor mele, sa pazesc, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite.", a rostit Obama.

Fiicele sale, Sasha si Malia, au fost primele care l-au felicitat, dupa care a urmat primul discurs al celui dintai presedinte de culoare al Americii, adresat intregii lumi.

La petrecerea organizata la Neighbourhood Ball, Michelle Obama a venit imbracata intr-o superba rochie lunga, alba, cu detalii florale, realizata de Jason Wu. Aceasta vestimentatie l-a facut pe Obama sa intrebe retoric: "Va vine sa credeti ce bine arata sotia mea?".

Michelle Obama este adepta tinutelor croite drept, foarte simple, adora sa se imbrace in culori luminoase si pline de optimism. La fel s-a imbracat si in ziua instituirii in functia de presedinte al Americii a sotului sau, Barack Obama: a adoptat o combinatie de galben auriu - rochie si pardesiu din lana suedeza - semnate de Isabel Toledo, asortata cu pantofi verzi Jimmy Choo si manusi din piele J. Crew.

Isabel Toledo este un designer american de origine cubaneza, care in 2006 a fost numit director de creatie la Anne Klein, dupa ce timp de 20 de ani a lucrat pe cont propriu. Nu este prima oara cand Michelle Obama ii poarta creatiile; in iunie 2008, Michelle a aparut intr-o tinuta semnata Isabel Toledo la o strangere de fonduri la New York City Fashion. Hainele designerului nu sunt foarte ieftine, o rochie de zi ajungand la 500 de lire sterline, si se vand doar in magazine exclusiviste.

SURSA http://www.eva.ro/divertisment/features/barack-obama-cel-mai-popular-om-de-pe-planeta-articol-12094.html

miercuri, 21 ianuarie 2009

cruzime dusă la extrem în rândul animalelor

Ai nevoie de zece minute să devii vegetarian. După vizionarea acestui film şocant sunt sigură că pe mulţi i-a lăsat pofta de carne. Vă puteţi convinge singuri care sunt motivele. Exista si animale bipede, as spune eu.

miercuri, 14 ianuarie 2009

marți, 13 ianuarie 2009

Free Gaza! Vrem tara nu razboi

Acestea erau cuvintele pe care le scandau, pe strazile iesene, cei peste 200 de protestatari anti Tel Aviv.
Imaginile vorbesc.