luni, 2 mai 2011

Sculpturi în lemn cum nu s-au mai văzut vreodată

Sergei Bobkov, in varsta de 53 de ani, din Rusia, a patentat o tehnica unica de sculptare in lemn, bazata pe “felierea” in fasii foarte subtiri a lemnului de cedru siberian.










Bărbatul îşi argumentează stilul artistic neobişnuit prin convingerea că inovatţa este mult mai captivantă şi mai fertilă decât imitarea.

Sergei declară că oamenii îi asociază adesea operele de artă cu taxidermia, tehnica impăierii animalelor, dar el le vede chiar opuse.
"In timp ce impăierea animalelor sugerează doar moarte, ceea ce fac eu simbolizează viaţa".
Stabilit în Kozhany, Rusia, Sergei Bobkov şi-a dezvoltat o tehnică proprie, ce previne desprinderea, în timp, a fâşiilor de lemn.
După ce taie aproximativ 100-150 de "felii" dintr-un bat de cedru lung de aproximativ 5 - 8 centimetri, le scufundă în apă pentru câteva zile.
Apoi, cu precizia chirurgicală ce îl înzestrează, bărbatul decupează fâşiile în orice formă doreşte.
Sergei face deja de ceva vreme acest lucru, dar până acum a creat numai 11 sculpturi.
Motivul este acela că fiecare dintre incredibilele opere de artă necesită aproximativ şase luni pentru a fi definitivată, la o rată de lucru de 10 până la 12 ore pe zi, fără zile libere.

Sergei Bobkov se concentrează pe creaturi sălbatice, cărora le studiază îndelung anatomia înainte de a începe să le sculpteze.

Deşi i s-au oferit, la un moment dat, 17.000 de dolari pentru vulturul său din fâşii de cedru, omul a refuzat, spunând că arta lui nu este de vânzare.

SURSA www.descopera.ro

Niciun comentariu: