vineri, 11 martie 2011

Un TSUNAMI URIAŞ LOVEŞTE JAPONIA.

Cel mai puternic seism din istoria ţării. Alertă de tsunami pentru aproape toate coastele Pacificului.Autorităţile locale din statul american Hawaii, insulele Filipine şi insulele Mariane au emis ordine de evacuare a zonelor de coastă în urma cutremurului produs vineri în largul Japoniei şi urmat de o alertă de tsunami care vizează aproape toate coastele Pacificului, relatează AFP.
Locuitorii din zonele de coastă ale Hawaii, situate aproape de nivelul mării, sunt în curs de evacuare în urma alertei de tsunami emise după cutremurul puternic produs vineri în largul Japoniei, au anunţat autorităţile statului american din Pacific. "Avem aproximativ patru ore pentru a evacua litoralul", a declarat John Cummings, de la serviciile pentru situaţii de urgenţă din Honolulu.
Sirenele s-au declanşat joi la ora 21.59 (vineri, 09.59 ora României). Autorităţile au rechiziţionat maşini pentru evacuarea locuitorilor, iar turiştii din zonele afectate şi autorităţile se pregătesc să deschidă centre de evacuare. Primele valuri provocate de tsunami ar urma să ajungă pe coastele insulei în jurul orei locale 02.55 (14.55 ora României), potrivit autorităţilor.
SURSA www.gandul.info.ro

Niciun comentariu: